Dohányzási segédanyagok, Dohányzási segédanyagok


A Tantárgybejelentőben megadott hivatalos adatok az alábbi tanévre: Tantárgyfelelős Dr. Kiss István Zoltán istvan.

Dohányzás, leszokástámogatás

Campus-karok: ÁOK GYTK Tematika Annak ellenére, hogy a dohányzás egészségügyi kockázatairól egyre több ismeret áll rendelkezésre, a lakosság jelentős hányada még ma is sok országban dohányzik. A dohányzás elleni küzdelemben az egészségügyi dolgozóknak, orvosoknak fontos szerep jut, ehhez nyújt segítséget a kurzus, mely alapvető ismereteket közvetít a dohányzás epidemiológiájáról, különböző formáiról, következményeiről, a megelőzés lehetőségeiről és a dohányzásról való leszokás bizonyítékokon alapuló módszereiről, gyakorlati lépéseiről.

Előadások 1.

hogyan lehet elrejteni a cigarettákat

A dohányzás története: a dohányfogyasztás alakulása - Dr. Balogh Erika 2. A dohányzás története: az orvosi ismeretek fejlődése - Dr. Balogh Erika 3. A dohányzás elterjedése, trendek - Dr. Balogh Erika 4.

hagyja abba a dohányzást, hogy drámai módon fogyjon

A dohányzás és dohánytermelés környezetre gyakorolt hatásai és következményei - Dr. Balogh Erika 5. A dohányzás különböző formái: cigaretta és egyéb formák - Dr. Balogh Erika 6.

füstölt 25 év leszokott a következményekről

A dohányzás különböző formái: vízipipa - Dr. Balogh Erika 7. A dohányzás különböző formái: füstmentes dohánytermékek - Dr. Balogh Erika 8. Elektronikus eszközök, E-cigaretta, Heat sticks - Dr.

Balogh Erika 9. A nikotin farmakológiája, a függőség dimenziói - Dr. Balogh Erika A dohányzás okozta egészségkárosodások - Dr. Dohányzás várandósság alatt - Dr. A dohányzás mérése, biomarkerek. A nikotinfüggés mérése.

A dohányzásról való leszokás 9 lépése

A dohányzás elleni népegészségügyi stratégia elemei: A dohányzás elkezdésének megelőzése - Dr. A dohányzás elleni népegészségügyi stratégia elemei: A nemdohányzók védelme - Dr. A dohányzás elleni népegészségügyi stratégia elemei: Dohányzási segédanyagok leszokás népszerűsítése. Az orvos szerepe.

Leszokás: Töprengéstől a motiváltságig. A leszokás speciális dohányzási segédanyagok.

amikor a szaga eltűnik, hagyja abba a dohányzást

Bizonyítottan hatásos módszerek. Farmakoterápiás lehetőségek - Dr. Viselkedésterápia elemei I. Viselkedésterápia elemei II.

Kommunikációs technikák - Dr. Relapszusprevenció - Dr. Helyzetgyakorlatok - Dr. Teszt - Dr. Balogh Erika Gyakorlatok A tananyag elsajátításához szükséges segédanyagok Kötelező irodalom.

a dohányzásról való leszokás extrém módja