Egészségügyi kilépések


egészségügyi kilépések

A korábban összesítettnél is többen maradtak az állami egészségügyben Hírek oldalmenü null A korábban összesítettnél is többen maradtak az állami egészségügyben A korábban összesítettnél is többen maradtak az állami egészségügyben Az előzetes adatokhoz képest jóval kevesebben, alig en döntöttek a kilépés mellett.

Ezzel párhuzamosan — a mai napig — közel új belépő is érkezett a rendszerbe.

egészségügyi kilépések

A betegellátás mindenhol biztosított. Az egészségügyben dolgozók túlnyomó többsége, közel ezer dolgozó írta alá az állami egészségügyi szolgálati jogviszonyba való átlépést.

egészségügyi kilépések

A jogviszony a törvény erejénél fogja, március 1-jével szűnt meg, a jelenleg kieső dolgozói létszám nem haladja meg az éves fluktuáció időarányos részét. Jelenleg is zajlik a felmérés, hogy a dolgozók milyen szakmai területekről távoztak.

egészségügyi kilépések

Így a magyar orvosok, szakdolgozók és egészségügyben dolgozók szakmai elkötelezettségének köszönhetően a betegellátást veszélyeztető helyzet sehol nem állt elő, mindössze egy-egy intézmény esetében merült fel átmeneti humánerőforrás-hiány. Az intézményvezetők tájékoztatása szerint belső átcsoportosítással minden intézmény képes kezelni a helyzetet. Az Országos Kórházi Főigazgatóság a továbbiakban is folytatja a tárgyalásokat a felmerülő kérdések tisztázása érdekében az ágazat dolgozóival, szakmai szervezeteivel.

egészségügyi kilépések

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyba lépéssel egészségügyi kilépések adatokat az alábbi táblázat tartalmazza:.